Missä ihmeessä on kuulaat syyspäivät? Ainakin tällä sää on ollut lohduttoman harmaa jo pitkään. Jos olisi edes satanut kunnolla, mutta kun sade on vain sellaista pientä tihuutusta, joka ei korjaa vesipulaa.
Tämä meinaa vetää mielenkin vähän apeaksi.

216810.jpg

Ulos ei tule mentyä, kun pihan syyshommat on tehty. Meillä ei vielä ole pihassa niin isoja lehtipuita, että niistä tulisi oikein haravoitavaakaan.  Haaveilen kyllä jostain kivasta lehtipuusta, mutta en osaa päättää mikä se olisi.  Vaahteroita olemme muutaman istuttaneet pihaan, mutta rusakon mokomat kävivät syömässä niistä latvat, joten noista yksilöistä ei taida kunnollisia puita tulla. Omenapuutkin ovat vielä niin pieniä, että niitä ei vielä oikein puiksi voisi sanoa.
Tällä hetkellä meillä on pihassa puina vaan mäntyjä - asumme entisellä mäntykankaalla. Joskus aikanaan tämä alue on ollut suota, mutta sitten on tullut ihminen ja kaivanut ojat ja kuivattanut suon. Suon jälkeen tähän kasvoi tietenkin mäntykangas. Ja nykyisin tämä on omakotitaloalue kaupungin laidalla. Tästä on kuitenkin helppo lähteä luontoon - se ei ole kaukana. Läheltä löytyy jokinäkymiä, suota, lampimaisemaa ja hiekkaharjua.
Ulos ja luontoon lähteminen on kuitenkin viime päivinä jäänyt tämä harmauden ja tihkuisuuden takia. Olo on nuutunut. Tietenkin tällä lyhyellä työjaksolla voi olla osuutta asiaan. Nyt olisi jo aika ilman kirkastua niin, että minä pääsisin vaikka kameran kanssa ulos. Tahtoo aurinkoa! Toivotaanko yhdessä kuulasta syysviikonloppua?