Juhannus tuli ja meni. Meidän perheelle tuli niin kiire lähteä juhannuksen viettoon, että en ennättänyt tänne kirjoitella, vaikka kyllä minun piti orvokkikuvan kera toivotella kaikille hyvää jussia. Toivotellaan nyt sitten  jotain muuta:

Hyvää keskikesää !
111502.jpg

Tosiaan anoppi soitti torstaiaamuna ja kaipasi apua, niinpä me lähdimme pikaisesti matkaan Puruveden rannalle. Koska kiireinen aikataulu ei sovi minulle, unohdin matkasta mm. kameran. Nyt ei sitten ole juhannuskuvia tältä vuodelta. Juhannuksen sää oli kyllä aika tuulinen, mutta onneksi kuitenkin niin lämmin että ei pahemmin takkia tarvinnut. Tuulen takia emme polttaneet kokkoa aattoiltana, vaan vasta juhannuspäivän iltana. Mukavaa oli kuitenkin istua kokolla silloinkin ja katsella “nuorison” ilonpitoa, johon kai omat lapsenikin alkavat vähitellen kuulua.
Siellä mökkimaastossa kukkivat vanamot. Voi että ne ovat aivan ihania - niin hentoja ja herkkiä. Kuvia ei valitettavasti ole, ja itse asiassa niitä on uskomattoman vaikea kuvata. Ne mataa niin maata myöten. Olen joskus miettinyt menestyisivätkö ne jossain kukkapenkin tapaisessa. Tietääkö kukaan? Meillä on tuolla pihatakalaidassa tuo metsikkö, joka on aikatavalla samanlaista maastoa kuin se, missä nuo vanamot mökillä viihtyvät. Onnistuisikohan jos niitä siirtäisi sieltä tänne kotipihaan.

Pihassa kukkivat tällä hetkellä keijunkukat. Jaskan puutarhassakin ne näyttävät olevan parhaillaan kukassa tuolla Ruotsin maalla. Keijunkukat ovat ihanan heleitä kukkija. Kevyitä keinujoita.
111501.jpg

Myös ruskoliljat kukkivat parhaillaan. Taisi vaan käydä niin, että toukokuun kylmät vioittivat maasta esiin työntyneitä versoja, sillä osassa varsista kukka-aihiot ovat ruskeita käppyröitä. Ei niistä mitään kukkia tule. Ruskoliljat ovat kuitenkin erittäin kauniita.
Nyt alan odottelemaan koska pionini “pullahtavat” kukkaan. Nupuilla oli tänään illalla muurahaisia. Täytynee olettaa, että siellä on myös kirvoja. Huomenna on siis mäntysuopa käsittelyn aika. ;o
Istutin syksyllä hajulaukkoja omenapuiden juurille. Niiden pitäisi karkottaa myyriä. Naapuripihoilla kadun toisella puolen on myyristä ollut kiusaa todella paljon ja ajattelin, että jos näitä olisi edes hiukan hyötyä. Tosi ei meidän pihalla ole noita myyriä näkynyt vielä tähän päivään mennessä , mutta *kop, kop, kop - koputtaa puuta* koska sitä tietää milloin ne ilmestyvät tälle puolelle katua. Kukka hajulaukoissa on oikeastaan aika vaatimaton, mutta sipulin haju tässä kasvissa on se juju.

111511.jpg