Syksy saapuu kovaa tahtia - tai ainakin minusta tuntuu niin. Jotenkin koulujen alku ja omat menot ovat aiheuttaneet pientä kiireen tunnetta. Olen vähän ennättänyt tehdä muutostöitä pihassa. Tuon edellisen pihan rumat kohdat postauksen metsän raja muuttui hiukan siistimmäksi yhdeltä osalta. Vielä siinä on tekemistä, mutta homma on aloitettu.

853452.jpg

Yksi kukkapenkeistä sai vähän myös laajennusta, kun eräällä paikallisella taimitarhalla myytiin syysleimuja eurolla kappale. Lajeina oli Tenor'ia ja Rembrandt'ia. Vähänkös taimet oli raaskuja, mutta toivottavasti ne siitä intoutuvat kasvamaan ensi kesänä. Samaan penkkiin siirsin myös vähän  komeaa maksaruohoa, joka sopii penkkiin hyvin värinsä puolesta.  Tuossa penkissä kun taitaa olla vain pinkiin vivahtavia punaisia, pinkkejä ja valkoisia kukkia, paitsi tietenkin keltaisia narsisseja. Kyllä siellä alunperin oli keltaistakin ja oranssia, mutta ajan myötä penkki on muuttunut.

853448.jpg

Tosin ennättääköhän tuo maksaruoho taaskaan kukkia? Viime syksynä se ei jostain syystä oikein kukkinut, vaikka kesä oli lämmin. Viime vuonna muuten lämmin / kuiva kesä aiheutti sen, että pikkusydämet lopettivat kukintansa silloin heinäkuun lopussa ja nyt, tänä vuonna ne kukkivat yhä. Ihanaa! Viime vuonna istuttamani kiinajaloangervot ovat nyt kukassa.

853453.jpg


Meinasin muuten yhden leimun taimen mukana saada  kotiloetananoita ja niiden munia. Onneksi huomasin ne ajoissa. Toivottavasti noissa muissa taimissa ei niitä ollut. Meillä ei kyllä ainakaan vielä kovin paljoa noita etanoita ole pihassa ollut. Eikä toivottavasti tulekaan.