Kesä lähestyy  valoisinta aikaansa. Onko muilla samoja ongelmia kuin minulla, että illalla ei malttaisi mennä nukkumaan, kun on niin valoisaa. Minä voisin hipsiä pihalla vaikka kuinka myöhään, jos siellä ei olisi noita pieniä haittatekijöitä. Yleensä itikat meinaa häiritä minua, mutta nyt on ollut muuta vastusta. Eilen ei ollut kiusaa hyttysistä, mutta tuuli oli sitäkin hirveämpi - eilen ei oikein tarjennut.  Torstai-ilta oli vähän sateinen, ei ole kiva kastua. Mutta keskiviikkoilta vei voiton - tuli aika raju ukkoskuuro, jossa tuli vettä ja rakeita ihan urakalla. Kuva on otettu kuuron loppuvaiheessa.

664116.jpg

Onneksi pihan kasvit eivät näytä kovin kärsineen viime päivien ilmoista. Hopeahärkitkin kukkivat valkeanaan. Valkeana kukkii myös sarjatähdikki (ornithogalum umbellatum).

664147.jpg

Keltaista on myös kukassa. Keltamaksaruoho ja mongolianmaksaruoho aloittavat nyt kukintaansa. Keltaisena kukkii myös tämä minulle tuntematon kasvi.

664150.jpg

Nappasin tämän rönsyävän kasvin palan mukaani viime syksynä erään julkisen rakennuksen sisäpihalta, kun se oli luikertanut tiensä laattojen päälle. Silloin en tiennyt, että se kukkiikin. Kuka tietää mikä tuo on?