Lauantaina oli piha päivä. Kesäkukat olivat paleltuneet kahden edellisen yön halloissa, niinpä ne saivat kyytiä kompostoitumaan. Poimin perheomenapuusta yhden omenan. Se oli tämän vuotuinen satomme toissa kesänä istutetuista omenapuista.

189573.jpg

Yhtä kukkapenkkiä vähän  muutin. Vaihdoin jaloangervon ja kanadanvuokon paikkaa. Tuo vuokko on niin kova leviämään, että siirsin sen laitaan, jossa se saa vallata koko alan. Vuokon toiseen laitaan laitoin leviämisen estämiseksi juurimattoa. Jaloangervojen seuraksi lisäsin pari kiinanjaloangervoa.  Ne olivat minusta kaupassa niin viehättävän näköisiä, että en voinut vastustaa kiusausta ostaa niitä.

Sain naapurin rouvalta hänen siemenistä kasvattamiaan harjaneilikoita, jotka istutin sitten tuonne isoimman kukkapenkin laitaan. Korpikankaalta tulleet sipulit istutin myös. Osan istutin taas ihan normaalisti, mutta tulppaanit  ja kerrottuja helmililjoja istutin ruukkuun ja ruukun kaivoin maahan. Keväällä nostan taas ruukun ovenpieleen.

189575.jpg

Lisäksi pesin kesäkukkien ruukkuja ja tarkastin lyhtyjeni kunnon ja nostin ne esille. Joskaan en vielä saanut kaikkia paikoilleen. Muutama amppelikukka oli vielä niin hyväkuntoinen, että en niitä raskinut vielä kompostoida. Ne saa vielä kukoistaa.
Lauantai oli siis näin ahkera pihapäivä. Tänään en ole sitten tehnyt yhtään mitään. Reidet jumissa ; -)