700685.jpg

Kesäkuu vaihtuu pian heinäkuuksi ja pioni (Karl Rosenfield) on aloittelemassa kukintaansa. Juhannuksen aikaan kitkin ja kitkin pihaa siistimmäksi rikkakasveista. Tuntuu vaan, että missään se ei näy.  Miksiköhän rikkakasvit ovat niin hyviä leviämään?….
Viime viikolla laajennettiin etupihan laatoitusta. Tuolla paikalla ei oikein nurmikkokaan viihtynyt, mutta nyt siinä on meille aurinkoisten ja lämpimien aamujen kahvipaikka kunhan vielä saadaan kalusteet.

Vaikka jossain tällä tontilla tuntuu olevan vaikea saada menestymän ihan vain nurmikkoa, niin siitä huolimatta tuntuu, että tänä vuonna monet kasvit ovat rehevämpiä kuin koskaan. Olen ihan onnessani, vaikka taidan kyllä joutua joitakin vähän harventamaan tuossa syksyn kynnyksellä. Ovat kasvaneet niin tiheäksi. No, sitten voi tehdä naapurikauppaa - “Minulta joutaa tätä. Haluatko?“ Viime vuonna minä sain naapurilta tarha-alpia juuri tällaisella vaihtokaupalla. Se on lähtenyt kohtuullisesti kasvuun ja se kukkii parhaillaan.

700686.jpg

Pian kukassa on valkoiset kurjenkellot, vuohenkellot, palavarakkaus ja harjaneilikat ja.... tietenkin myös nuo ihanaiset pionit.