1960039.jpg

Nyt on jo lokakuu ja pelargonia kukkii yhä kauniisti. Sitä en vielä ole raskinut heittää pois, vaikka kaikki muut kesäkukat ovat saaneet jo kyydin kompostiin. Pihan työt alkaa olla tehty, kun uudet sipulikukatkin istutin tiistai-iltana. Vähän on vielä haravointia tietenkin jäljellä ja tietenkin kukkavarsien taittaminen (minähän en siisti kukkapenkkejä syksyllä ,vaan jätän kasvien osat maatumaan penkkiin ja siitin penkit keväällä), mutta ne on varsin nopsia hommia. Meillähän noita puita ja etenkään lehtipuita juuri pihassa ole. Pienet omenapuut ei vielä tuota kovinkaan paljon lehtiä. Nyt voi vielä nauttia  loppusyksyn kukkijoista  esim. kultapiiskusta ja syysmaksaruohosta.


1960044.jpg

Huomaatteko -  kukat on taas pinkkejä! Paitsi viimeinen, mutta sekin liippaa liki (Tosin valitsin tarkoituksella maksaruohon kuvaan, olishan voinut laittaa kuvan vaikka kutapiiskuista...)

Vaan jotain “jännääkin” pihassa on. Meillä on laatoituksen ja ruohon välissä mukulakiveystä. Siihen on jokin kukka siementänyt ja aloittanut kukintansa.


1960047.jpg

Tuo näyttää minusta violetilta lumihiutaleelta, mutta meillä ei sellaista ole ollut koskaan. Valkeita kyllä, mutta ei violettia. Outoa!