Blogin nimen mukaisesti pidän erittäin paljon orvokeista ja niitä minulla yleensä aina on keväällä ja alkukesästä ulko-oven lähistöllä.

588767.jpg

Tänä vuonna ne on tuollaisia punasävyisiä vaihteeksi. Yleensä suosin sinistä, mutta nyt tuo väri viehätti. Joskus olen saanut keväällä ostetut orvokit menestymään syksyyn saakka, jopa niin, että ne ovat olleet viimeiset kukkivat kukat pihassa.  Nyt muutamana viime vuotena niihin on iskenyt se kumma näivettyminen, joka leviää orvokista toiseen. Miten sitä voisi estää? Tietääkö joku?

Kevät alkaa edetä täälläkin. Nyt kukkivat kevättähdet. Quun puutarhassa oli hieno kirjoitus kevättähdistä. Näitä istuttelin viime syksynä tuonne pihalle ja luultavasti istutan syksyllä lisää. Ihania. Tässä on siis Choinodoxa luciliae.
588770.jpg

Kevättähtien lisäksi kukkivat myös idänsinililjat (scilla siberica) valkoiset ruukussa

588768.jpg

 ja siniset ihan tuossa hanhikkipensaiden lähistöllä.

588769.jpg

Pensaiden ympärillä kasvaa myös sammalta kuten kuvasta voi huomata. En oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella. Yritänkö hankkiutua siitä eroon vai annanko olla. Tuon sammalen takia tuohon pensaiden lähistölle istuttamani maanpeitekasviksi rönsyakankaali ja suikeroalpi eivät kasva ja näytä niin hyviltä kuin voisivat. Sinililjat ovat  kuitenkin aivan ihania. Tahtoo lisää….

Joistakin kuvista voi huomata rakeita. Minä olen ollut jotenkin huolimaton ja älysin sunnuntaina, että kevätlannoitusta ei ole vielä tehty. Yleensä mieheni on huolehtinut siitä, mutta jostain syystä (taitaa olla työasiat liikaa mielessä) hän on unohtanut se tehdä. Täksi päiväksi kun luvattiin sateita, niin kävin eilen illalla vähän heittelemässä kevätlannosta tuonne pihalle. Toivottavasti en ole ihan liian myöhässä.