102948.jpg
Laukkaneilikka

Olen viime aikoina ollut kiireinen, eikä polkkaamiseen ole paljon jäänyt aikaa. Joitakin blogeja olen pikaiseltaan lukenut, mutta komennointi on jäänyt. Jospa nyt kiire kuitenkin vähän hellittäisi ja joutaisi katselemaan pihallakin ympärilleen eikä vain tohottamaan.
Kasvikukkamaa näyttää onnettomalta. Jossain vaiheessa toukokuun lopulla saatiin lasten kanssa siemenet maahan, mutta kylmässä itäminen on ollut hidasta ja sitten kasteleminenkin taisi vähän kiireessä unohtua. Saa nähdä mitä sieltä lopulta kasvaa.

Osa samettikukantaimista taisi menehtyä kylmyyteen viime viikolla, eikä hirveä tuulikaan tietenkään edistänyt niiden hyvinvointia. En jaksanut yksinkertaisesti roudata samettikukkia edestakaisin sisälle ja ulos vaan suojasin niitä patiolla harsolla kylmyydeltä. Tuulen lepattama harso hankasi myös osan taimista tuusannuuskaksi. Jännä on ollut myös huomata kuinka paljon tanakampia nämä tavalliset samettiruusut on verrattuna niihin siemenistä kasvattamiini 'Ragged Reggie' -taimiin.

Talven tuhoihin pihassa kuuluu se, että komea sinikuunliljat eivät ole nousseet. Kirjavalehtiset kuunliljat nousivat kyllä. Jotenkin kesäpikkusydän on myös tavallista vaisummassa kunnossa.  Sen sijaan vuokot menestyvät ja leviävät ihan liian kanssa. Niiden kasvua pitänee rajoittaa.

102949.jpg

Ilon aihe tällä hetkellä on ensimmäistä kertaa kukkiva lumipalloheisi. Sain se alun naapurilta sellaisena vaivaisena viidentoista sentin tikkuna. Nyt kaksi kesää istutuksen jälkeen se kukkii!
Myös lila sireeni tekee muutaman kukan! Sireeni on yksi suosikeistani. Nyt kun vielä juhannusruusu alkaisi kukkia (ei kyllä näy nuppuja)  olisin onnellinen.

Juu ja vielä - pionin nuput pullistuu kivasti. Ostin pioni juurakoita ( 4 kpl) aikanaan puutarhamessuilta hollantilaiselta puutarhalta halvalla. Ensimmäisen kesän kasvatin niitä ruukussa. Syksyllä laitoin ne kukkapenkkiin. Seuraavana kesänä yksi taimista teki kukan. Viime kesänä kukki jo kaksi yksilöä. Mutta nyt näyttää että edelleenkin vain nämä kaksi yksilöä kukkivat, mikäli mitään odottamatonta ei tapahdu. Mieleni tekisi aivan mielettömästi ostaa uusia pioneja, mutta taidan vielä kuitenkin malttaa mieleni. Se nimittäin tietäsi uuden kukkapenkin perustamista tai entisen radikaalia laajentamista.