Elämä pihalla on vähän sellaista hiljaiseloa. On oltu “lomalla“ Puruveden rannalla.  Mies oli siellä tekemässä piharemonttia vanhempiensa talolla. Me lasten kanssa ihmettelimme kylmää ja tuulta mökillä. Tuulta oli tosiaan niin riittävästi, että itikoista ei ollut vaivaa. Toisaalta tuulta oli niin riittävästi, että ison järven vedet meni sekaisin ja vesi tuntui kylmemmältä kuin juhannuksena.
Mustikat siellä alkavat jo kypsiä, mutta valikoiden olisi pitänyt poimia, niin enpä sitten mennyt edes mustikkametsään.

131915.jpg

Nyt kotona on lähinnä tullut tehtyä rikkaruohojen kitkentää ohi kulkiessa. Suunnitelmia olisi paljon, mutta en oikein vielä tohdi ruveta kukkien jako tms. hommiin. Mieleni tekisi niin laajentaa kukkapenkkiä.

131914.jpg

Kesäkukkapenkissä kukkivat  harsokukat komeimmillaan. Ruiskukkien nuput olivat taas kelvanneet rusakolle. Samoin oli ei-toivotulle vieraalle maistunut osittain myös herneet. Onneksi ei kaikkia syönyt. Täpläsievikit myös alkavat kukkia.
Heinäkuu on kääntynyt jo lopulleen, ja siemenistä kasvattamani samettikukka ‘Ragged reggae’ ei kuki vieläkään. Hirveästi ne tekee lehtiä ja kasvaa pituutta, mutta nupun nuppua ei näy.  Olen pettynyt. :(  Muut samettikukat kukkivat kyllä hyvin.

Ostin aikanaan puutarhalta punalatvoja kukkapenkkiini. Yhden taimen seuralaisena tuli jokin kasvi ja minä kiskoin sitä pois rikkaruohona. Viime talvena taisin jostain lukea, että joskus saa varsinaisen taimen lisäksi saada jotain muutakin kasvia mukana, niinpä annoin “rikkaruohon” kasvaa tätä vuonna. Punalatvan seuralaisena taisin saada vuohenkellon. Tunnistaako joku tätä kasvia - olenko oikeassa?

131916.jpg

Kuvassa kukka on kyllä jo parhaan kukintansa nähnyt.