Lunta on satanut melkein päivittäin. Siksipä pihalla ei ole vielä oikein mitään tehtävää. Siistitty ja haravoitu piha on talven jäljiltä, mutta mihinkään muuhun ei oikein edes huvita ruveta. Kasvi-kukkamaan voisi tietenkin kääntää ja valmistella jo nyt, mutta antaahan vielä olla.

563198.jpg

Tällä hetkellä pihallani kukkivat vain lumikellot ja posliinihyasintit. Idänsinililjat ovat vielä ihan pieninä. Niistä näkyy vain aavistus sinistä. Kunhan lämpöä tulee ne varmaa puhahtavat kukkaan yhtäkkiä. Toivottavasti.

Esikasvatustaimeni ovat tänä vuonna jostain syystä erittäin hentoisia. Mikähän aiheuttaa moisen? Samaa metodia minä käytän kuin viimekin vuonna. Olen vähän ymmälläni. Samettikukatkin itivät niin huonosti, että olen laittanut niitä multiin kahteen kertaan lisää. Liekö vika viime vuotisissa itse kerätyissä siemenissä? Enkö malttanut antaa niiden kypsyä tarpeeksi vai onko multa nyt sellaista laatua, vai mikä? Eikä vika ole yksi samettikukissa vain muutkin taimet ovat mielestäni hentoisia siihen nähden, milloin ne on laitettu multiin. Kohta pitäsi laittaa muutamia uusia lajeja esikasvatukseen, mutta jotenkin vähän on jännittynyt olo -  mitenhän onnistuu.

Viikonloppuna menen siivoamaan vanhempieni pihaa. He kun ovat väliaikaisesti moiseen hommaan kyvyttömiä. Siellä saa haravoida lisää ;P