Minäkin aijon nyt kertoa ja näyttää niitä pihan rumia kohtia, joista Mary haastoi kertomaan. Meilläkin jääpolte vahingoitti nurmikkoa talven/kevään aikana. On se jo vähän toipunut, mutta laikkuja on edelleen.

816687.jpg

Emme ole tehneet tuolle nurmikolle vielä mitään, mutta tarkoitus on syksyn mittaan kitkeä nuo kohdat puhtaaksi rikkaruohoista ja lisätä multaa ja ruohon siementä.

Toinen ruma kohta on edelleen tuo talon eteläpääty, joka on kesäisin todella kuuma, niin että siinä ei kasva edes nurmi, vaan sen on vallanut samaal ja rikkakasvit.

816690.jpg

Olen sinne jo aloittanut kokoamaan kivikkokasveja ja kiviä, mutta niitä pitäisi levittä aika isolle alueelle (noin 15 - 20 neliölle). Lisäksi tuohon tarvitaan joku polun tapainen, koska sieltä on myös tikkaat katolle.

Kolmas ruma kohta on tuolla pienen metsikön ja nurmikon rajalla. Osa tuosta saakin jäädä ihan luonnontilaiseksi, mutta tuo rajakohta. Sitä täyttyy kehitellä lisää.
 
816693.jpg

Olen miettinyt että siirtäisin tuohon vuorenkilpien viereen kanervaa, mutta en tiedä onko se toteuttamiskelpoinen ajatus. Kanervaahan kasvaa tuossa metsikössä ihan luonnostaankin, mutta se ei näy tuossa kuvassa.Tuonne vuorimäntyjen luo siirsin kukkapenkistäni vihdoin äskettäin vuohenkellot. Siellä ne saa olla omassa rajatussa paikassaan. Täytyy vain muistaa poistaa kukkat kukkimisen jälkeen, ettei pääse liikaa siementämään.

Onneksi myös iloja pihassa riittää. Kesäkukkamaalla kukkii mm. unikot

816694.jpg

ja elokuunasterit ovat ihania.

816685.jpg