Kevät etenee huimaa vauhtia. Olen nähnyt tietenkin lokkeja, joutsenia töyhtöhyyppiä, peipposia ja västäräkkejäkin on täällä jo. Sitruunaperhosia lentelee jo. Kärpäsiä ja yhden mehiläisenkin olen jo nähnyt.

Kevät on edennyt pihassa jo niin pitkälle, että lunta on enää vähän räystäiden alla ja talon pohjoispäässä varjossa. Kukkapenkit on jo melkein kokonaan siivottu vanhoista lehdistä ja varsista. Yhdessä oli vielä lunta kun olin kuopimassa penkkejä.
Kukinta ei vielä ole oikein päässyt alkuun vaikka oikeastaan koko viikon on ollut lämmintä. Eteläpäädyssä kyllä jo muutama posliinihyasintti (puschkina libanotica) sinnittelee jo kukkimaan.

73229.jpg

Nättejä ovat nämäkin. Ja mikä parasta eivät taida kelvata rusakoille. Näitä täytyy ostaa lisää syksyllä sipuleina. Ne muutamat krookukset, jotka vanhansta ruukkuistutuksesta siirsin yhteen kukkapenkkiin, ovat hyvin taas kelvanneet pupuille. Onkohan olemassa mitään keinoa millä nuo krookukset saisi niin pahan makuisiksi tai hajuisiksi, että rusakot kiertäisivät ne kaukaa?

Syksyllä tein siis uuden sipulikukkaruukkuistutuksen. Istutuin tupaaneja ja valkeita idänsinsinililjoja ruukkuun ja ruukkun hautasin kasvimaahan. En vain muistanut ja ennättänyt käydä sitä ajoissa nostamassa ylös, niin ovat vielä aika pieniä niiden alut. Ennen kuin tuo istutus joutuu kukkaan taidan saada orvokkeja ovenpieleen.