Toiset ihmettelee kun sisällä on hiiriä, mutta meille on ilmaantunut perhonen.

1048211.jpg

Se taitaa olla neitoperho. Eilen iltapäivällä se ilmestyi. Ihmettelin mitä pientä räpinää kuuluu jostain läheltä ja sitten näin sen pyrkimässä ikkunasta ulos. Perho lenteli muutaman tunnin ja sitten  “laskeutui lepäämään”. Näytin sen nuoremmalle tyttärelle (11 v.), jonka reaktio oli mielestäni yllättävä “hyi, yök, ei kai se tule yöllä minun huoneeseen”.

Koska perhonen ei illalla enää lentänyt asia pääsi taas unohtumaan, mutta pari tuntia sitten se taas ilmaantui lentelemään ympäriinsä. Se tuntui viihtyvän hyvin kiehuvan perunakattilan lähistöllä. Syödessämme se lenteli ympärillämme aiheuttaen tyttäressä pientä paniikkia, mikä on kyllä minusta jotenkin hassunkurista, mutta eiväthän pelot ole mitenkään rationaalisia - “mitä jos se tulee ja puree?” “ei se voi purra, sillä on vain imukärsä” “jos se tulee imemään verta?” “ei se tee sellaista, perhoset imevät mettä “.

1048213.jpg

Siinä sitten tietenkin keskusteltiin perhosista ja niiden elämästä. Tietääkö muuten joku on perhosilla aivot? No, joka tapauksessa totesimme, että meillä on nyt lemmikkiperhonen. Tyttäreni antoi sille nimeksi Lotta. Lotta liihotteli ympäriinsä ja kävi jopa istumassa tyttären puserolla, jota tyttö ei kunnolla itse tajunnutkaan ennen kuin Lotta lehahti tiehensä. Nyt Lotta taitaa olla väsynyt eikä lentele enää. Saa nähdä kuinka kauan se on täällä meidän ilonamme.