Tänään on taas ollut inhimillisempi päivä sateen suhteen täällä. Ei oikeastaan kunnollista kuuroakaan - vielä. Mutta toisaalta enpä taida enää ulos mennäkään. Tai korkeintaan saunan jälkeen hetkeksi patiolle istumaan, mutta sinä ei sade haittaa.
Sade on rummuttanut kesäkukat pilalle suurin piirtein sitä mukaa, mitä ne ovat nousseetkin. Vain harvoja ilon aiheita löytyy kesäkukkamaastani.

1846381.jpg

Lisäksi kesäkukkiani oli rankalla kädellä verottanut rusakon ryökäleet. Kaikki kehäkukat oli syöty, ruiskukkien nuput oli syöty, osa  huonosti itäneitä malvikeista oli syöty. Tänä vuonna jostain syystä auringonkukat eivät ole kasvaneet oikeastaan ollenkaan. Nyt on ruiskukat vähän haaroneet ja kenties jos kukat ennättävät vaan kehittyä on muutamia ruiskukkia tulossa, mutta varmaksi ei voi tietää. Rusakot voivat iskeä uudelleen. Yhä varmemmin alan kääntyä siihen suuntaan, että minun on joko lopetettava noiden kukkien kasvatus (kuten tein jo mm. porkkanalle ja tillille ja salaatille) tai aidattava tuo alue, jolloin siellä voi kasvattaa noita edellä mainittuja juttuja.