Viikonlopun aikana näin tuolla Savon puolessa nokkosperhosen. Se on sitten kevättä ilmassa!
Viikonlopun aikana on kevät edennyt täällä kotiseudullakin. Vaikka vielä on piha lunta tulvillaan. En vielä pääse oikein keväthommiin.

474289.jpg

Talon eteläpäädyn lämpimässä alkavat sipulikukkien neniä näkyä penkissä. Mitähän ihmettä nuo täysin vihreät lehdet ovat? Etteivät vain olisi suolaheinää?!? Sitä meinaan on ollut tässä penkissä ihan riittävästi kitkettäväksi. Toisaalta puistolemmikkiäkin on juuri tuossa penkissä, ja se siementää aivan tavattoman paljon. Jokin sienikin tuolla penkissä pilkistää.
Viime vuonna melkein kuukautta myöhemmin (18.4) tilanne oli tämä.  Kuva on ehkä hieman eri paikasta tuossa samassa penkissä.

66996.jpg

Tulevana kesä jatkuu tuon eteläpäädyn hidas täyttö kuivuutta kestävillä kasveilla. Alunperinhän siihen istutettiin nurmikko, mutta se paloi vähemmän kuivinakin kesinä kuin viime kesänä. Aloin vähitellen täyttää sitä  kasveilla ja kivillä. Urakkaa on vielä jäljellä toista kymmentä neliötä. Ongelma on se, että en saa oikein miestäni innostumaan kivien roudauksesta. Sai kai tarpeekseen kun kivettiin talon ympärystä :)))